rólunk

Történetünk

A Magyar Karitász a Német Karitász támogatásával kezdte el kiépíteni a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatok hálózatát.

Az országban, a 2000-es év végére nyolc RÉV jött létre: Budapest, Szombathely, Székesfehérvár, Eger, Szekszárd, Debrecen, Győr és Kecskemét városokban.

1997. április 15-én kezdtük el a működésünket azzal a céllal, hogy a szenvedélybetegségben érintett embereknek – szerhasználó és hozzátartozó – szakmai segítséget nyújtsunk.

A székesfehérvári Karitász intézményeként olyan szolgáltatásokat kínálunk, melyek a   szerhasználat megelőzését, a felépülést és a visszaesés esélyének csökkentését szolgálják.

Tevékenységeink során törekszünk a szenvedélybetegek minél szélesebb körben való elérésére, a motiváció felkeltésére, az életmód, életvitel váltásának ösztönzésére, a változás elindítására és segítésére, a szerhasználatnak, valamint járulékos ártalmainak csökkentésére.

A RÉV egy mozaikszó...

...mely a Remény – Élet – Változás szavakból áll, melyek a változtatni vágyó szenvedélybeteg emberek felépülésére jellemzőek. Intézményünkben szakvizsgázott szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek, addiktológiai konzultáns, mediátorok, párkapcsolati coach kollégák várják a felépülni vágyókat, és azokat, akik segíteni szeretnének nekik. Az intézményünkben elérhető szolgáltatásokról a „szolgáltatásaink” menüpontban olvashat bővebben.

munkatársaink

Több mint öt éve dolgozom az ambulancián. Hálás vagyok, hogy a Karitász munkatársaként olyan szolgálatban veszek részt, amely által embertársaink élete, családon belüli kapcsolatok változnak, állnak helyre.  Örülök munkatársaimnak, akikkel együtt minden hozzánk forduló szenvedélybetegnek, vagy hozzátartozónak segítünk a változásban, miközben mi magunk is változunk. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést ezen az úton, ezért szívesen áldozok képzéseken való részvételekre is.

Meggyőződésem, hogy a Rév-ben átélt élményeink, a megfeszített munka nehézségei és gyümölcsöket hozó öröme mind áldás, ajándék, amelynek részesei lehetünk.

Farnas István Géza

intézményvezető

Szakvizsgázott szociális munkás; mediátor; párkapcsolati coach, házassági tanácsadó

 

2011 óta vagyok tagja a Rév csapatának. Egyéni konzultációkon kívül főként dohányzásról leszoktató-, családi életre nevelés-, és párkapcsolati csoportfoglalkozásokon valamint családi mediációkon lehet velem találkozni.

Keresztesi- Dávid Renáta

közösségi koordinátor

A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében végeztem mentálhigiénés szakemberként 2007-ben. Munkámat a RÉV terápiás munkatársaként, a személyközpontú, Rogersi segítőkapcsolat alapelveit követve végzem. A lelki egészségvédelem számomra nem csak egy szakma, hanem folytonos fejlődést igénylő alkotó életforma is.

Az egyetemen szerzett tudást szakmai módszer-specifikus képzésekkel egészítettem ki, úgy mint: Autogén tréning; Szimbólum terápia; Együttműködő kommunikáció; Mediáció (megegyezésen alapuló konfliktus kezelés). Az Igazságügyi Minisztérium által bejegyzett mediátor vagyok.

Szerencsésnek tartom magam, mert szeretem a munkám. Meggyőződésem, hogy mindenkiben megvan a lehetőség a változásra, ha erre megérett benne az elhatározás.

Klesitz Angella

terápiás munkatárs

2017 februárjában kerültem a Rév csapatába. Nyitott embernek tartom magam, ami annak is köszönhető, hogy korábban sokat utaztam, és sokszínű, különböző kultúrájú emberekkel volt szerencsém találkozni. Részt vettem nemzetközi táborokon, tréningeken, ifjúsági csereprogramokon, hogy tudásomat tágítsam, személyiségemet gazdagítsam. Önkéntes tevékenységeket végeztem Görögországban és Magyarországon is (állami gondozottak és migráns gyermekek táborában). Önkéntes munkáim alatt megtapasztalhattam, milyen nagyszerű érzés, amikor az ember saját magát, egyéni érdekeit félreteszi, és helyette másokon való segítségnyújtásra összpontosít. Rendkívül fontos feladatomnak tekintem, hogy munkámban és magánéletemben egyaránt támogassam az embereket egy örömteli élet kialakításában, és annak fenntartásában.

Szakács Eszter ifjúságsegítő, közösségi gondozó

Szociális munkás, mediátor, addiktológiai konzultáns, gyászcsoportvezető

 

2014 óta dolgozom az Ambulancián. Szociális munka alapszakos diplomával rendelkezem; segítő hivatásom végett elengedhetetlennek tartom a folyamatos továbbképzést, fejlődést. Főbb területeim: egyéni-, és csoportfoglalkozások; állapotfelmérés, gyász- és veszteség feldolgozás segítése.

Szilágyi Laura

közösségi gondozó

Eredeti végzettségem matematika-fizika szakos tanár, majd mentálhigiénikus másoddiplomát szereztem.  Jelenleg családterapeuta képzésben veszek részt. 2012 óta dolgozom a Rév Szenvedélybeteg-segítő Ambulancián terápiás munkatársként. A személyközpontú irányzat szemlélete áll hozzám a legközelebb, így a szenvedélybetegekkel való munkámban legtöbbször ezt követem. A művészetekkel, kézműves technikákkal kapcsolatos érdeklődésem miatt szívesen alkalmazom a művészetterápiás módszereket is a kliensekkel való foglalkozás során. A felépülési folyamatban fontosnak tartom a klienseim kísérését spirituális útkeresésükben.

Tanosné Boda Zsuzsanna

terápiás munkatárs

Telefon: 22/ 506 606

Fax: 22/ 506 608

E-mail: szfvar.rev@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/revfehervar

Farnas István Géza intézményvezető: 30/ 742 8137

Nappali intézmény: 8000 Székesfehérvár, Móri út 18-20. 30/ 256 3422

Közösségi ellátás: 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 14. 30/ 443 8289

Ügyfélfogadás: Hétfő - csütörtök: 8:00 - 16:30, péntek: 8:00 - 14:00